OM VINTERFEST

``AT LAST A CLASSICAL MUSIC FESTIVAL THAT ROCKS``
– The Times

En rosaskimrande kyrka med fulla bänkrader och Dalasinfoniettan på scen
En trio spelar i en ljussatt kyrka
Kammarmusik i Orsa Kyrka
Piano och stjärnhimmel

Vinterfest är ett samarbete mellan Musik i Dalarna och kulturförvaltningarna i Mora, Orsa och Älvdalen. Vårt mål är att skapa en musikfest med nationella och internationella musiker av högsta kvalitet. Basen är Dalasinfoniettan, Dalarnas egen symfoniorkester. Vi vill bjuda på en fest med värme, gemenskap och glädje där man får med sig något unikt, en inspiration och upplevelse som vi till vardags inte bjuds på. Vi vill sätta Ovansiljan på kartan musikaliskt. Vi vill samtidigt ge Dalarnas musicerande ungdomar en källa till inspiration.

KONSTNÄRLIG LEDARE
En man i rock
Photo: Marco Borggreve

Roberto González-Monjas

Dirigent och kontnärlig ledare för Vinterfest 2020

 

Konstnärlig ledare för Vinterfest 2020 är den eftertraktade dirigenten, tillika violinisten, är Roberto González-Monjas som också under hösten 2019 tillträdde som Dalasinfoniettans chefdirigent och konstnärlige rådgivare.
– Jag minns mitt första möte med Dalasinfoniettan, säger Roberto. Jag kommer ihåg att jag verkligen inspirerades av en orkester som musicerade från hjärtat, med ärlighet, respekt och mod. Jag känner mig ödmjuk att den här livliga gruppen har valt mig att följa med dem på sin resa, och jag ser redan fram emot alla kommande utmaningar och erfarenheterna det innebär! Han fortsätter:
– Att få ett så stort förtroende i detta tidiga stadium av min dirigentkarriär är inte bara en ära, utan också ett stort ansvar. Jag känner mig starkt motiverad – och mer övertygad än någonsin – att fortsätta arbeta utifrån ledord som medmänsklighet, disciplin, hängivenhet, hårt arbete och vänlighet.

 

Förutom sina nya roller hos Dalasinfoniettan är Roberto också Musikkollegium Winterthurs konsertmästare. I juni 2019 gjorde han sin sista konsert som konsertmästare i anrika Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Rom.

 

Robertos eklektiska konsertdagbok innehåller regelbundet uppdrag som såväl solist som dirigent för orkestrar såsom Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Verbier Festival Chamber Orchestra, Orchester de l’Opera National de Bordeaux Aquitaine, New World Symphony i Miami och Medellín Philharmonic Orchestra. Roberto brinner för kammarmusik och samarbetar och uppträder ofta under kammarmusikfestivalerna Verbier och Lockenhaus. Han samarbetar frekvent med bland annat Ian Bostridge, Yuja Wang, Janine Jansen, Alexander Lonquich, Lisa Batiashvili, Fazil Say, Reinhard Goebel, Thomas Quasthoff och Kit Armstrong.

 

Läs mer om Roberto González-Monjas:

WWW.IMGARTISTS.COM